Djecu držali godinama u podrumu, izgladnjivali ih i mučili

Bračni par iz Tenesija odbacio je danas optužbe pred sudom da je kriv za ubistvo i zlostavljanje djece koje su usvajali. Optužnica protiv Majkla Greja (Michael Gray) i Širli Grej (Sharlie) ima 42 tačke, prenijeli su lokalni mediji.

Oni su optuženi za smrt djevojčice čiji su ostaci nađeni na njihovom imanju, a ostalu djecu koju su usvojili su zlostavljali, prenosi Kurir.

Njih dvoje su uhapšeni u maju nakon što je dječak primijećen kako šeta sam na putu.

Prolaznik je pozvao policiju, koja je ubrzo došla po dječaka, a njegov zakonski staratelj je ubrzo priznao da je, kako se navodi u potjernici, ostatke djevojčice sahranio u štali, dok je drugog dječaka (15) zaključao u podrum na četiri godine.

Dva djeteta su provela određeno vrijeme u kućici za pse, a niko od njih nije išao u školu i izgledaju kao da su “zakržljalog rasta”, piše u optužnici.

Majkl Grej je rekao policiji da je djevojčica imala deset godina kada je umrla 2017. godine, par mjeseci nakon što je bila zaključana u podrumu, a onda ju je zakopao u štali na imanju. Par se tereti i za krađu, jer vlasti kažu da su prešutjeli smrt djevojčice kako bi sve vrijeme primali pomoć od države, kao da ona živi sa njima.

Zločini u Roan kauntiju natjerali su policiju da pretraže njihovo pređašnje imanje, pa su i tamo pronađeni posmrtni ostaci još jednog djeteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79