Djed (63) u avliji vozio u rikverc i udario unuka (1). Preminuo je u bolnici

Muškarac je u nedjelju ulazeći automobilom u dvorište udario dijete, koje je od zadobijenih povreda preminulo.

U nedjelju na području Donjeg Zvečaja, Duga Resa, 63-godišnjak je automobilom vozeći unatrag, kako bi ušao u dvorište, udario dijete.

Odmah je pozvana Hitna pomoć te je dijete prevezeno u bolnicu, gdje je od zadobijenih povreda preminulo.

Policijska glasnogovornica Katarina Nadia Požega rekla je kako radi zaštite porodice i djeteta ne govore o srodstvu učesnika tragičnog događaja, već tek može potvrditi da je dijete rođeno 2021. godine, no od mještana se saznaje kako je nesreću izazvao njegov djed te da je stradala 16-mjesečna beba.

Županijskom državnom tužilaštvu bit će proslijeđen izvještaj o ovom događaju, koji je kvalifikovan kao nesretni slučaj smrtnog stradanja djeteta – rekla je Požega.

“Od kad smo jučer to čuli, svi smo jako potreseni, nema riječi kojima to možeš opisati, niti riječi kojima možeš izraziti saučešće porodici, a koje dobro poznajemo. Mogu samo reći ne ponovilo se ikad ikome – istaknuo je Lauš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79