Djed kažnjen sa 1.660 KM jer je za vrijeme zabrane izašao nahraniti ovce?

Djed kažnjen sa 1.660 KM jer je za vrijeme zabrane izašao nahraniti ovce?


Poljoprivrednik T. M. (76) iz sela Batinac kod Ćuprije je od strane Prekršajnog suda u Jagodini osuđen da plati kaznu od 100 hiljada dinara (oko 1.660 KM) zato što se 19. aprila u popodnevnim časovima navodno odvezao do kolibe koja se nalazi na oko 500 metara od njegove kuće kako bi nahranio ovce, kako pišu lokalni mediji.

U obrazloženju sudske presude između ostalog se zaključuje da je optuženi bio uračunljiv i da je sa umišljajem načinio prekršaj iako je bio svjestan da shvati značaj svog djela i da upravlja svojim postupcima.

“Telegrafu” su u Prekšajnom sudu u Jagodini potvrdili da je T. M. procesuiran, ali kako su naveli u odgovoru, ne mogu komentarisati događaj i presudu, jer ona nije pravosnažna i izvršna.

Građani stariji od 70 godina u naseljenim mjestima do 5.000 stanovnika, mogu svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas poslije ponoći, najviše šest stotina metara od mjesta stanovanja.

Što se tiče poljoprivrednika u Srbiji, kako smo već pisali, oni mogu potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju proljećnu sjetvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, kao i do sada. Budući da je vrijeme sjetve i poljskih radova uveliko u toku, policijski čas i zabrane ne važe za ovu kategoriju stanovništva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija