Djela Dragana Čovića i njegovih podružnica su antidemokratska i proruska

Glas Amerike, najveća američka državna multi-medijska organizacija, objavila je video koji govori o aktuelnim političkim (ne)djelima lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

“Dragan Čović tvrdi da se zalaže za ‘evropske vrijednosti’. Djela Čovića i njegovih političkih podružnica su ipak antidemokratski i proruski. Parlamentarci HDZ BiH su glasali protiv pridruživanja zapadnim sankcijama Rusiji. Time su stavili sebe van evropskih tokova i rame uz rame sa SNSD-om. Sada narušavaju osnovni princip demokratije – izbore.

Ministar finansija Bevanda (HDZ BiH) kao razlog navodi nedostatak novca. Novac za funkcionerske plate i skupa vozila ipak nije upitan. Hrvatski narodni sabor kojim Čović predsjedva prijeti i osnivanjem trećeg entiteta. Sjedinjene Američke Države se jasno protive aktuelnoj politici Čovića i HDZ BiH.

U prilog tome ide i djelić izlaganja ambasadorice SAD-a pri Ujedinjenim nacijama Linde Thomas-Greenfield koja je nedavno na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a poručila da pozivi na opstrukciju izbora ili stvaranje nove teritorijalne organizacije od lidera bosanskih Hrvata su također opasni i mogu narušiti mir i sigurnost u regionu.

“Niko nema pravo građanima da oduzme demokratsko pravo da glasanja u demokratskom društvu”, rekla je nedavno šefica misije OSCE-a Kathleen Kavalec.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79