Djevojci od 20 godina korona zacementirala pluća: Najteži slučaj za 18 mjeseci!

Nema nijednu pridruženu bolest. Nije vakcinisana. Praktično diše samo lijevim vrhom pluća.

Djevojka koja ima samo 20 godina zaražena je koronavirusom i hospitalizovana je na intenzivnoj njezi u kovid bolnici u Batajnica.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukićević rekla je da je djevojka u veoma kritičnom stanju, piše Kurir.

– Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to što djevojka nije vakcinisana. Stara je samo 20 godina, apotekar je iz Beograda i nema nijednu pridruženu bolest. Ona nema pluća na koja diše. Za ovih 18 mjeseci, koliko se borimo sa virusom, nismo imali teži slučaj mlade osobe oboljele od koronavirusa – kazala je zabrinuta doktorka Adžić Vukićević za RTS i dodala:

– Riječ je o progresivnom stadijumu kovid 19 infekcije, zbog čega ona praktično diše samo lijevim vrhom pluća. Njena pluća su u ovoj bolesti zacementirana.

Prema njenim rečima, ono što ljekare jako brine jeste to što je delta soj takav, a preko 90 odsto hospitalizovanih pacijenata nije vakcinisano.

– Niko od njih nije vakcinisan. Poslije ove grupe dominiraju i oni između 40 i 50 godina, a onda i oni između 20 i 30. Od ukupnog broja hospitalizovanih 20 odsto su žene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79