Djevojčica došla da nahrani psa, a on joj rasporio trbušni zid

Djevojčica (4) teško je povređena kada ju je napao pas u Sremčici i skoro joj rasporio stomak.

Incident se dogodio kada je devojčica, zajedno sa roditeljima, došla da nahrani psa koji je u vlasništvu njihovog rođaka, piše Informer.

“U jednom trenutku pas je prišao djevojčici i počeo da je ujeda po rukama, nogama i stomaku. Otac i majka su tada skočili, odvojili ćerku od pomahnitale životinje i tako joj spasili život”, rekao je dobro obaviješteni izvor.

Roditelji djevojčice, odmah su stavili dijete u kola i odvezli se do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj gdje su je ljekari, ubrzo po prijemu, operisali.

Podsjetimo, Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dijete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

“Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela”, rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dijete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

“Alarmirana je dječja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vrijeme, dijete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu”, rekao je on.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali rijetko baš ovako brutalno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79