Djevojčica ispričala užas: “Otac me je pipkao i mazio, a brat me dodirivao kao da mu nisam sestra”

Nakon što je jedna djevojčica stara 14 godina prijavila svog oca i brata zbog se*sualnog zlostavljanja, policija u Šapcu lišila je slobode u obližnjem selu ovu dvojicu muškaraca starih 53 i 23 godina, saznaje “Blic”.

Gnusan zločin prijavljen je šabačkoj policiji ove nedjelje, a djevojčica se prethodno na višemjesečnu torturu požalila razrednoj nastavnici u lokalnoj osnovnoj školi. Opis zlostavljanja koje je dijete dalo nastavnici, ali i kasnije policijskim inspektorima koji rade na tom slučaju, detaljan je i uznemirujući.

Prema nezvaničnim saznanjima, djevojčica je rekla da je zlostavljanju bila izložena kada je otac bio pijan, a prvi put takav predatorski napad doživjela je prije par mjeseci.

– Onda bi me gledao, pipkao i mazio i ništa više nije pokušavao. Često je bio pijan pa se to ponavljalo iz dana u dan, četiri do pet puta nedjeljno. Brat nije tražio da skinem odjeću, ali me je i on dodirivao kao da mu nisam sestra – navela je djevojčica.

Osim toga, dijete se policiji požalilo i da u kući preživljava pravi pakao. Navodno je morala da radi sve poslove po kući, od oca je često dobijala batine kada je odbijala nešto da uradi. Otac ju je, takođe, primoravao da ide da radi u nadnicu u selu, pa je često odsustvovala iz škole jer je brala duhan. Kada se vraćala kući morala je ocu da daje sav novac koji je zaradila. Često je, rekla je, bila gladna i čak od majke nije imala razumijevanja.

Zbog višemjesečne torture djevojčica je tražila načina da ode iz kuće. Kada više nije više mogla da trpi batine, psihičko zlostavljanje i se*sualno uznemiravanje, posebno što od majke nije dobila zaštitu, sve je ispričala u školi.

– U policiju je došla u pratnji punoljetne sestre, kod koje se i sakrila nakon što je detalje zločina ispričala u školi. Istu priču dijete je ponovilo i u policiji, zbog čega su je inspektori shvatili krajnje ozbiljno. U međuvremenu, otac je krenuo u potragu za njom, i saznao je da je protiv njega podnijela prijavu u pratnji sestre. Nakon toga, saslušan je i lišen slobode, zajedno sa djevojčicinim bratom – kaže izvor Blica.

Otac se, prema nepotvrđenim saznanjima, u policiji branio riječima da je kćerku golicao iz “očinske ljubavi”, te da je tako svoju ljubav ispoljavao i prema drugoj djeci (u pitanju je višečlana porodica), istovremeno negirajući krivicu za nedozvoljene polne radnje, za koje se sada sumnjiči.

Osim krivične prijave za nedozvoljene polne radnje, ocu i bratu prijeti i još jedno delo – rodoskrnuće, član 197. Krivičnog zakonika. U ovom trenutku, osumnjičenima je zabranjen prilaz i komunikacija djevojčici, a podređen im je i pritvor, u kom čekaju saslušanje kod tužioca. Takođe, i oštećena je trebalo da bude saslušana juče u kasnim popodnevnim satima. Do zaključenja ovog broja nismo saznali kakav je njen iskaz i da li je u njemu nastavila da optužuje oca i brata za gnusni zločin.

Sklonila se kod seste

I u Centru za socijalni rad u Bogatiću potvrdili su želju djevojčice da, makar privremeno, pribežište nađe kod starije, punoljetne sestre. Ona živi u jednom selu kod Sremske Mitrovice, a tim stručnjaka će raditi na ovom slučaju i odlučiti kako će djevojčicu zbrinuti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79