Djevojčica iz beogradske škole: Kucao je kod nas na vrata, naše odjeljenje je bilo sljedeće na spisku

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Molitva za ubijene u stravičnom zločinu koji se dogodio u OŠ “Vladislav Ribnikar” počela je u Hramu Svetog Save u Beogradu.

U Ministarstvu vanjskih poslova Srbije također je otvorena knjiga žalosti za diplomatski kor povodom tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Cijeli dan, velika povorka đaka, roditelja, komšija, građana iz svih krajeva Beograda kreće se ka Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kako bi odali počast nastradalim učenicima i radniku obezbjeđenja škole koje je jučer ubio K. K. (13).

Djevojčice koje idu u “Ribnikar” su rekle novinarima Telegrafa da ih zovu djeca iz drugih škola da pitaju kako su. Jedna djevojčica je rekla da je zvala drugarica iz vrtića s kojom više nije u kontaktu da pita da je li dobro.

Na komentar jedne gospođe da su za sve krivi rijalitiji, kaže jedna među njima: “Kakvi rijaliti, jučer smo trčali za život”. Jedna među njima je rekla da je njeno odjeljenje bilo sljedeće na spisku, u kabinetu pored.

– Kucao je kod nas na vrata. Kad su čule pucnjeve, mislile su da su petarde.

Druga jedna devojčica priznala je da se tog jutra uspavala i da je tek na prilazu školi vidjela da djeca izlaze napolje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79