Djevojčica koja je jučer izgubila bitku za život je bila na spisku monstruma K.K.

Djevojčica koja se 12 dana borila za život preminula je jučer od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj Školi “Vladislav Ribnikar” kada je K. K. (13) počinio masakr. Ljekari UDK “Tiršova” su svih 12 dana činili nadljudske napore da spase njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dječak napravio prije zločina.

Ona se na “listi” našla sa navodno još 15 učenika odjeljenja u koje je išao i sam K. K. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je 13-godišnjak napravio.

Kako je istog dana na konferenciji rekao načelnik beogradske policije Veselin Milić, skica prostorija škole koja je pronađena uz spisak učenika izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma, što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kako da uđe u koju učionicu i kako koje dijete da likvidira i po kom broju – iz VII/2, VIII/4, VI/4, VIII/2, VII/4 i VII/3, i to po broju jedan, četiri, dva, šest i šest. Odredio je prioritetne mete.

Djevojčica je tokom pucnjave zadobila teške povrede glave. Ona je sve vrijeme bila u kritičnom stanju, a ljekari, uprkos nadljuskim naporima, nisu uspjeli da je spase.

Podsjećamo, masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, desio se 3. maja, kada je maloljetni K. K. (13), inače učenik te škole, naoružan upao u školu i prvo ubio radnika obezbjeđenja, a potom je lišio života osmero učenika. Djevojčica, koja je preminula u bolnici, njegova je deseta žrtva.

On je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka. K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa. Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloljetni K. K. je mjesec dana planirano za izvršenje, a motiv nije saopštio.

– Nijemi smo pred ovom tragedijom. Ogromna ljudska tragedija. Jutros oko 8.40 sati dežurnu službu PU za Beograd pozvala je Jovanović Ivanka, pomoćnik direktora, prijavila je da je u školu ušlo dijete sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije. Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao K. K. i rekao je da je upucao više lica. Dolaskom policije na lice mjesta, utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dječaka koji je i pozvao našu službu. Osam učenika je stradalo, sedam djevojčica i jedan dječak – rekao je Milić nekoliko sati poslije masakra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79