Djevojčica preminula: Dok se igrala s braćom na igralištu, srušio se gol na nju

Trinaestogodišnja djevojčica iz Zagreba poginula je igrajući se na nogometnom igralištu pred očima svoje braće u Kumanovu, u Sjevernoj Makedoniji.

– Bila je veselo i zaigrano dijete. Vješala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa je, dijelom koji ima željezne nabore za stavljanje mreže, udarila u sljepoočnicu. Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula – izjavio je skopski svećenik Davor Topić, koji je sve vrijeme uz porodicu preminule djevojčice.

Djevojčica ima još šestero braće i sestara, a porodica joj je dio katoličke misije u Kumanovu.

– U tim trenucima na igralištu s njom su bila druga djeca i njena dva brata, blizanci. I tata je bio u neposrednoj blizini. Braća su zvala Hitnu pomoć, no, nažalost, nije joj bilo spasa. Radi se o porodici u poslanju, odnosno ”missio ad gentes”. Oni su poput misionara koji žive sa svećenikom u manjim mjestima i žive vjeru – kaže don Davor.

“Missio ad gentes” nazivaju porodice koje su ostavile svoja trajna prebivališta i radna mjesta te otišle u poslanje podizati Kristovu crkvu. Upravo je u takvoj misiji i ova porodica iz Zagreba, piše 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79