Djevojčica umrla od vaški

Kejtlin Jozvijak (12) iz Iveja u Džordžiji preminula je od srčanog udara, koji su najverovatnije prouzrokovale vaške.

Protiv roditelja je podnijeta krivična prijava, a razmatra se i mogućnost podizanja optužnice za ubistvo, s obzirom na to da je, između ostalog, zanemarivanje djevojčice dovelo do smrti.

Vjeruje se da je djevojčica više od tri godine imala problem sa vaškama. Roditelji ništa nisu činili da spriječe infekciju, što je dovelo do anemije kod male Kejtlin i na kraju prestanka rada srca.

Djevojčica je preminula krajem avgusta u agoniji.

Djevojčica je, kako prenosi Mirror, odrastala u kući koja je bila puna mačaka, a samim tim i buva, vašaka i izmeta. Centar za socijalni rad je nakon tragedije obišao dom djevojčice, a radnica je napisala potresan izveštaj u kom, između ostalog, navodi da “tako nešto u životu nije vidjela”.

U centru su i ranije znali za Kejtlin slučaj, s obzirom na to da je majka po rođenju htjela da je da na usvajanje, ali su ona i suprug na kraju ipak odlučili djevojčicu da zadrže. S vremena na vrijeme radnici centra su obilazili porodicu, a 2018. godine su privremeno izmjestili Kejtlin kod tetke zbog loših uslova života. Međutim, tetka je poslije nedjelju dana dijete vratila roditeljima, a od tada niko od nadležnih nije obišao porodicu.

Kejti Horton i Džoi Jozvijak, majka i otac djevojčice, rekli su da malena nije htjela da se kupa desetak dana prije smrti, prenosi Telegraf.

“Tijelo curice je pronađeno na dušeku na kom je bilo gamadi. Komšije kažu da je nisu videjli u dvorištu posljednja dva mjeseca. Te slute da je djevojčoci vjerovatno bilo zdravstveno loše”, saopštili su iz policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79