Djevojčice kao male izgubile oca, sada im se majka utopila pred očima: evo ko će preuzeti brigu o djeci

Maloljetne kćerke Bojane Sekulić (38) iz Nove Varoši, koja se u ponedjeljak popodne utopila u Zlatarskom jezeru, s obzirom da im je prije nekoliko godina preminuo i otac, najvjerovatnije će se preseliti u Beograd i brigu o njima preuzeće dva tetka.

Njihova majka je stradala u ponedeljak nedaleko od brane Zlatarskog jezera u Kokinom brodu, mjestu zvanom Kokića strane, njeno tijelo ronioci Žandarmerije izvukli su u utorak, a danas će, pored pokojnog supruga, biti sahranjena u jednom selu kod Ljubovije.

Iz Nove Varoš je jutros ka Ljuboviji, na Bojaninu sahranu, krenuo minibus u kome su đaci, nastavnici i direktor Osnovne škole “Živko Ljujić” u koju su išle kćerke nesretne žene. Po svemu sudeći obje će nastaviti školovanje u Beogradu.

  • Jedan od dvojice njihovih tetaka izrazio je želju da on i njegov brat, koji žive u Beogradu, preuzmu staranje o sestričinama, i tako će vjerovatno, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, i biti. Sa djevojčicama u Beograd će i njihova nana, Bojanina majka – kaže za “Blic” Radosav Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

Opština će, najvaljuje on, novčano pomagati Bojaninim kćerkama do njihovog punoljetstva.

Podsjetimo, Bojana je sa kćerkama, od kojih je starija završila osmi, a mlađa peti razred, kobno popodne provodila na potonu u Kokića stranama gdje su se njih tri sunčale. Negdje oko 17 sati ona i još jedna kćerka su ušle u vodu do koljena da se rashlade. Novovarošanka je bila neplivač i nije poznavala ćud jezera čiji nivo je neoubičajeno mali za ovo doba godine.

U Kokića stranama uz plićak u obalu odmah se nadovezuje velika dubina. Bojana to nije znala. Stala je na muljevito dno na kome se poklizala i koje ju je povuklo u dubinu. U vodi je bila i jedna od njenih kćerki koja je uspjela da se dokopa kopna. Djeca pred čijim očima se sve izdešavalo počela su da vrište, dozivaju u pomoć, ali nje za Bojanu nije bilo.

Ronilački tim Žandarmerije, nedugo pošto je započeo akciju, u utorak prije podne je pronašao Bojanino tijelo blizu mesta gdje ju je jezero progutalo, piše Kurir.rs.

Bojana je bila udata u mjestu kod Ljubovije, ali se poslije suprugove smrti, koji je preminuo u 32. godini, vratila u Novu Varoš. Sa kćerkama i majkom živjela je u stanu koji je naslijedila od oca, a radila je kao ugostiteljski radnik u restoranu na Kokinom brodu, naspram mjesta na kome se udavila.

  • Bila je divna žena, odličan radnik i kolega. Poštovala je sve nas, zato je i bila poštovana. Kako je bila lošeg materijalnog stanja svim snagama se borila da zaradi i djecu izvede na put – ispričali su u restoranu u kome je Bojana Sekulić bila zaposlena.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79