Djevojčicu Amilu izujedali psi lutalice u Sarajevu: Građani u strahu, sa “palicama” idu u džamiju

Devetogodišnju djevojčicu Amilu psi lutalice su napali prije 30 dana. Njenu vršnjakinju prije 60 dana. Općina Centar i načelnik Srđan Mandić kao i ostali nadležni u ovom slučaju nisu ništa poduzeli da se i poslije nekoliko mjeseci građani i njihovi mališani osjećaju sigurno u gradu u kojem žive piše Crna-Hronika.

Građani strahuju, ne smiju čekati autobus na autobuskoj stanici, gdje se često ti psi okupljaju, a starije osobe kako kažu, idu sa “palicama” u džamiju.

Priča o napadima pasa lutalica u sarajevskom naselju Breka.

Kao što je poznato među stanovnicima ovog naselja, tu postoji nekoliko pasa lutalica, a koji su često agresivni. U posljednjih nekoliko mjeseci došlo je do nekoliko napada pasa lutalica, konkretno jedne žute ženke, o čemu postoje službeni policijski zapisnici, kao i medicinska dokumentacija žrtava. Obaviješteni su i MUP, i Mjesna zajednica Breka, i Općina Centar, i KJKP Rad, i KJP “Veterinarska stanica” d.o.o., međutim, do dana današnjeg nema nikakvog pomaka.

U međuvremenu, građani strahuju, ne smiju čekati autobus na autobuskoj stanici, gdje se često ti psi okupljaju. Žuta ženka koja napada, svakodnevno se kreće glavnom ulicom između ul. Jovana Bijelića i ul. Hasana Sušića. Dolazi zima, kada će agresija pasa rasti, a djeca neće smjeti izaći da se igraju, zbog straha.

Izgleda da treba da se desi tragedija da bi nadležbe službe reagovale.

“Amilu je ugrizao pas, prije par dana u naselju Breka. Ona je treća žrtva u zadnjih par mjeseci, a drugo dijete. U junu je drugi pas lutalica ugrizao djevojčicu, Amilina vršnjakinja(9 godina). Obje curice imaju strah od pasa, i preživljenu traumu!

Psi su najagresivniji noću. Sinoć sam s palicom u ruci, vadila stvari iz auta, iz straha da ne napadnu jer su i mog sina i komšiju ,napali preključer. Sretoh starijeg komšiju, iza 21:00, krenuo u mahalsku džamiju s “palijom” u ruci. Molim vas širite post dalje!

#Srdjan Mandić , načelnik opštine, uradite nešto po pitanju lutalica. Stanje u gradu je katastrofalno već mjesecima. Djeca imaju traumu i ne smiju da se igraju vani u parku dok lutalice hodaju slobodno okolo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79