Djevojka (21) pomogla dvojici maloljetnika da siluju djevojčicu (15)

Osnovno javno tužilaštvo Strumica, u Sjevernoj Makedoniji, izdalo je naredbu za sprovođenje istrage protiv 21-godišnje djevojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju silovanja djevojčice mlađe od 15 godina.

– Osnovno javno tužilaštvo Strumica izdalo je naredbu za sprovođenje istražnog postupka protiv 21-godišnje djevojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju krivičnog djela silovanje djeteta mlađeg od 15 godina. Za isti događaj, nadležni državni tužilac podnio je sudiji za djecu Osnovnog suda u Strumici zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloljetnika za koje postoji osnovana sumnja da su počinili silovanje djeteta koje još nije navršilo 15 godina – navedeno je u današnjem saopćenju Osnovnog javnog tužilaštva Strumica.

Nadalje je navedeno da je tokom proslave Nove godine u kući jedne od maloljetnica, osumnjičena je, svjesna zločina, pomogla dvojici maloljetnika rođenih 2007. godine, da koristeći silu siluju djevojčicu rođenu 2010. godine.

– Osumnjičena je prvo ohrabrila i opijala žrtvu, skinula je u jednoj od prostorija, dozvolivši dvojici maloljetnika da siluju djevojčicu, koja se sve vrijeme opirala. Nakon čitavog događaja, osumnjičena je obukla žrtvu i počela da je udara nogama i šamara u predjelu glave.

Nadležni javni tužilac podnio je sudiji za prethodni postupak prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenoj. Prijedlog je prihvaćen i sudija je rješenjem odredio pritvor od 30 dana. Za dvojicu maloljetnika koji su u sukobu sa zakonom bit će predložena mjera u skladu sa članom 115. Zakona o pravosuđu za djecu – stavljanje pod nadzor Centra za socijalna pitanja – navedeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79