Djevojka iz BiH nestala u Kelnu: Nikolini (22) se trag izgubio prije 18 dana

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je da je u Njemačkoj nestala Nikolina Japundža (22) koja je inače rođena u Novom Gradu.

Naime, prema podacima koji su dostupni u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba MUP Hrvatska, Nikolina Japundža je nestala 3. avgusta u Kelnu i iz ovog grada se posljednji put javila.

Prema nezvaničnim saznanjima Nikolina je prije nestanka otišla kod prijateljice u Keln gdje je planirala da pronađe posao.

Prema saznanjima Srpskainfo ona ima državljanstvo BiH, ali i državljanstvo Hrvatske jer joj je adresa prebivališta u Dvoru, te je zato Hrvatska i vodi kao nestalu osobu. Kako saznajemo MUP Hrvatske je povodom ovog nestanka stupio u kontakt sa porodicom djevojke koja živi u Rakanima kod Novog Grada, a poznanici dijele na društvenim mrežama objavu da je Nikolina nestala.

Neki od njih sa kojima smo razgovarali kažu da su čuli da porodica traga za Nikolinom, ali su u nevjerici, te se nadaju da će ova potraga imati uskoro srećan epilog.

Pričaju da je bila mirna djevojka i da je srednju školu završila u susjednoj Kostajnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79