Na djevojkuiz Tuzle se posumnjalo da je djevojčica nestala 2004. godine. Policija radila DNK

Poređenje DNK 20-godišnje djevojke iz BiH, koja živi u romskom naselju u okolini Rima i DNK Denise Pipitone, djevojčice nestale 2004. godine, dalo je negativan rezultat, prenose italijanski mediji.

Naime, već danima u žiži italijanske javnosti je Denisa B., djevojka iz BiH, za koju se posumnjalo da je djevojčica nestala 2004. godine.

Prije nekoliko dana od nje je uzet uzorak za DNK analizu koja je pokazala da Denisa nije nestala italijanska djevojčica. Ona je to uporno tvrdila i prije DNK analize jer je bila sigurna u svoj identitet.
Samo priče

– Ja sam iz Bosne i Hercegovine. Znam ko su mi otac i majka. I sad odjednom su mi došli da pričom da sam ja neka druga djevojka, ali na kraju, to je samo priča – kaže Denisa B.

Djevojka kaže da je pristala da joj uzmu uzorak DNK, iako je jedina sličnost sa nestalom djevojčicom zapravo samo ime. Djevojka je dodala da je ona iz Tuzle te da se 10. ovog mjeseca vraća u BiH.

Navodno, ona jeste kao mala boravila u Italiji neko vrijeme, ali su je roditelji 2005. godine vratili u Tuzlu, gdje je provela veći dio svog života.
Isti datum rođenja

Kako prenose italijansi mediji, istraga je ponovo otvorena baš nakon dojave stanovnika iz okoline Rima da u romskom naselju živi djevojka koja bi mogla biti nestala djevojčica, posebno jer nosi isto ime.

Još jedna podudarnost jeste što u Denisinim dokumentima stoji isti datum rođenja kao što je imala i nestala djevojčica, ali je Denisa dvije godine mlađa.

Inače, roditelji male Denise Pipitone ne odustaju od potrage.