Djevojka iz Srbije ostala bez porodice zbog korone: U istom danu joj umrli majka i baka

Djevojka iz Srbije ostala bez porodice zbog korone: U istom danu joj umrli majka i baka


Ljiljana Kostić (56), psiholog iz Niša, koja je radila u školi “Dobrila Stambolić” u Svrljigu i njena majka Vinka Jovančić, preminule su u istom danu, 5. aprila, a jučer su zajedno sahranjene.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Ljiljana je podlegla infekciji koronavirusom, dok je njena majka patila od niza bolesti, ali se ne isključuje da je i ona bila žrtva iste zaraze, prenijeli su srbijanski mediji.

Nakica Antić, koleginica Ljiljane Kostić, kaže da je ona u veoma teškom stanju primljena u bolnicu.

“Bila je 12 dana na respiratoru, borila se za život ali je tu bitku izgubila u nedelju uvečer. Strašno je to što joj je nekoliko sati ranije umrla i majka. Mnogo nam je teško, sa Ljiljanom sam bila veoma bliska, uvijek je bila nasmijana, izuzetno vedra, njena smrt nas je mnogo pogodila”, ispričala je Nakica Antić, koja je sve ljude dobre volje na svom facebook profilu zamolila za pomoć.

 

Tragedija ove porodice duboko je dirnula Ljiljanine prijatelje, naročito što joj je prije nekoliko godina preminuo i suprug, pa je njena kćerka ostala bez oba roditelja.

Oni su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za studenticu u koju su se već uključili brojni donatori prenosi RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija