Djevojka lišena slobode zbog lažnih tablica na vozilu

Sarajevska policija uhapsila je jednu žensku osobu nakon što je nakon rutinskog pregleda utvrđeno da se na njenom vozilu nalaze tablice drugog automobila.

Kako piše u saopćenju MUP-a u 00,45 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici Pete policijske uprave su zaustavili i kontrolisali motorno vozilo marke Renault Twingo, kojim je upravljala A.G., rođena 1992. godine u Goraždu, privremeno nastanjena u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice i da su otuđene sa putničkog motornog vozila marke Fiat Punto, dana 03./04.03.2019. godine iz ulice Blažujski drum, općina Ilidža.

Istog dana u 01,00 sati, A.G. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je za N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79