Djevojka u Sloveniji preminula nakon vakcinacije, obustavljeno vakcinisanje sa “Johnson&Johnson”

Prema pisanju slovenskih medija jučer je u ljubljanskoj bolnici u glavnom gradu Slovenije nakon vakcinacije vakcinom Johnson&Johnson preminula 20-godišnja djevojka.

Kako je pojasnio Igor Rigler, voditelj odjela hitne neurologije u UKC-u Ljubljana za RTV Slovenija, stanje pacijentice bilo je vrlo kritično, koagulacija u tijelu bila je poremećena, a u isto vrijeme imala je niske trombocite i krvne ugruške.

– Dakle bila je podložna krvarenju i ugrušcima u isto vrijeme. Kombinacija oba procesa u tijelu uzrokovala je moždana krvarenja i ugruške u mozgu. Sve što smo mogli učiniti, što moderna medicina može učiniti u takvim uvjetima, pokušali smo – objasnio je Rigler.

Slovenija je danas donijela odluku o privremenom obustavljanju vakcinacije protiv covida-19 vakcinom proizvođača Johnson&Johnson, sve dok se ne rasvijetle okolnosti smrti 20-godišnje djevojke.

Prema zadnjim podacima, vakcinom Johnson&Johnson u Sloveniji vakcinisano je 119.799 osoba, a Slovenija je u utorak od Mađarske naručila novih 100 hiljada doza upravo tih vakcina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79