Djevojke i momci napali sugrađanina nakon što je pretukao suprugu. Sada će im se suditi

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Ahmić Berina (19) zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, krivično djelo narušavanje nepovredivosti doma i krivično djelo nasilničko ponašanje, Ba-Awra Nedim (21) zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma i krivično djelo nasilničko ponašanje, te Hasić Šejle (22) i Husić Amine (19) zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma.

Prema optužnici, Berin, Nedim, Šejla i Amina su 15. marta ove godine oko 01:15 sati u Zavidovićima, provalili su dom koji koristi B.A. kako bi se obračunali sa njim.

B.A. je prethodno fizički napao svoju suprugu B.Š.

Naime, optužena četvorka je provalila u stan B.A., a nakon što im niko nije otvorio nakon zvonjenja i kucanja.

Provala je izvršena tako što je Ahmić Berin udario nogom u ulazna vrata, te su svi ušli u stan misleći kako je B.A. zaključan, te da im ne želi otvoriti, međutim, muškarca B.A. nije bilo u stanu.

Nakon izvjesnog vremena, vratili su se u stan tragajući za B.A., te su ga zatekli kako leži u dnevnoj sobi, a onda ga tu i napali.

Prvo su mu Ahmić Berin i Ba-Awra Nedim prišli i napali ga na način da ga je Berin uhvatio rukama za vrat i počeo stiskati prijeteći mu riječima “Je*at ću ti majku ako K. bude falila dlaka sa glave i ti ćeš ostati bez nogu i glave”, dok je Nedim sprečavao B.A. da ustane, na način da mu je sjeo na prsa držeći mu ruke.

Obojica su mu šakama zadali nekoliko udaraca u glavu i prsa. Tako su mu nanijeli laku tjelesnu povredu.

Dakle, Berinu će se suditi što je oštetio tuđu stvar, odnosno bravu na vratima sa kojom je počinio štetu od oko 500 KM, što je neovlašteno ušao u tuđi dom i zbog nasilja nad drugim. Ba-Awra Nedimu će se suditi zbog neovlaštenog ulaza u tuđi dom i nasilja nad drugim.

Hasić Šejli i Husić Amini će se suditi zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79