Djevojku mučili, silovali i tjerali da jede izmet: Njihov advokat kaže da je to samo prekršaj

Danas je u Višem sudu u Beogradu iznošenjem završnih riječi stranaka okončan postupak protiv bivših supružnika Nenada Petrovića i Mileve Martinov iz okoline Obrenovca, koji se terete da su teško bolesnu djevojku Jelenu V. mučili, zlostavljali, izgladnjivali, tjerali na prostituciju i prosjačenje, kao i da živi u nehumanim uslovima i jede izmet, piše Blic.

U svojoj završnoj riječi tužilaštvo smatra da je optužnicom dokazano da su oni izvršili krivična djela i to u stanju uračunljivosti i sa umišljajem.

Tužilaštvo traži od suda da oboje optuženih koji se terete za trgovinu ljudima i zlostavljanje žrtve budu osuđeni na adekvatne kazne u skladu sa zakonom.

S druge strane, oba branioca optuženih smatraju da činjenice koje su izvedene ne dokazuju krivicu optuženih, kao ni, kako tvrde, kontradiktorne izjave, kako oštećene, tako i svjedoka.

Odbrana misli da u ovom predmetu nema osnova za krivično djelo za koje se optuženi terete kao ni umišljaja, i da eventualno možda “samo stoji prekršaj”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79