Djevojku nožem izbo 30 puta: Počelo suđenje Dušanu zbog brutalnog ubistva bivše djevojke

Pred Višim sudom u Šapcu u petak je počelo suđenje Dušanu Petronijeviću (34), koga optužnica tereti za teško ubistvo bivše djevojke Violete Jošić (19) iz sela Batalage (opština Koeljeva).

Zlčin se dogodio u njenoj porodičnoj kući, gdje joj je Petronijević nanio više udaraca nožem, a preminula je na putu do doma zdravlja.

Odbrana Petronijevića tvrdila je da se nezapamćeno ubistvo koje je potreslo Srbiju, dogodilo u trenutku pomračenja svjesti.

Međutim, zastupnik porodice Jošić, advokat Dušan Pašić, uvjeren je da nikakve olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju ne mogu da se primjene, te da je Petronijević, navodno, mjesecima pripremao ubistvo.

– Odbrana se pravda krizom svjesti i tvrdi da nedostaje umišljaj, ali iz spisa iz istrage se vidi da je napadač nasrnuo nožem i na Violetinog oca Dragišu, ne dopuštajući da joj pruži pomoć sve dok nije na smrt iskrvarila. Uoči samog čina, opet, prijetio je da će se ubiti, a to samo da bi sebe opravdao za ono što je namjeravao da učini – tvrdi Pašić.

Petronijević je u kuću Jošića u Batalagama došao u nedjelju 13. oktobra u ranim jutarnjim satima. Njanom ocu Dragiši rekao je da želi da iznenadi djevojku i sačekao je da se vrati iz treće smjene.

U djevojačkoj sobi Violeti je zadao više smrtonosnih udaraca, a ukućani nisu stigli da joj pomognu.

Sljedeće ročište zakazano je za 7. avgust, a Petronijević se nalazi u pritvoru, prenose Novosti

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79