Đoković tvrdi da je bio zaražen dok je dijelio pehare djeci

Odvjetnici Novaka Đokovića su u žalbi na odluku o odbijanju njegovog zahtjeva za australsku vizu te o deportaciji iz te države naveli da je on neposredno prije bio prebolio koronu. Dodaju da mu je zbog toga bio odobren ulazak u tu zemlju iako nije cijepljen protiv korone.

U dokumentima priloženima sudu i koje je objavila australska vlada odvjetnici Novaka Đokovića tvrde da je njihov klijent “ostvario pravo na iznimku od pravila o nužnom cijepljenju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. 12. prošle godine zarazio koronom”.

Zato je sada zanimljivo podsjetiti što je Đoković radio tog dana. Bio je na svečanosti u muzeju Pošte Srbije, na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”. Đoković je tako postao prvi pojedinačni sportaš u povijesti Srbije koji je dobio tu počast.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Đokoviću ju je ukazala Pošta Srbije, inače partner njegove zaklade koja je “pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i osigurala podršku u radu za 2200 učitelja i nastavnika širom Srbije”, istaknula je srpska pošta ovom prilikom.

Fotografije koje su on i njegova supruga objavili na Instagramu svjedoče da se Đoković rukovao sa Zoranom Đorđevićem, direktorom Pošte Srbije, te da nije nosio zaštitnu masku.

Ne zna se je li Đoković na toj ceremoniji te u bliskom kontaktu s drugim ljudima bio prije ili nakon što mu je, kako tvrde njegovi odvjetnici “zaraza koronavirusom potvrđena PCR testom 16. 12.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Zaražen dijelio pehare djeci

I dok je na svečanosti u muzeju Pošte Srbije bio na dan kada je navodno napravio test, Đoković je dan kasnije došao među desetke djece i dijelio im pehare. Na fotografijama s ovog događaja također nema masku niti drži fizičku distancu. Ne može se tvrditi da je Đoković tada znao da ima koronu, ali je na ovom događaju definitivno bio nakon što je napravio test koji se prema njegovim tvrdnjama pokazao pozitivnim.

Srpski mediji ovako su objavili što je radio 17. prosinca: “Teniski savez Beograda danas je svečano proglasio najbolje natjecatelje u sezoni 2021., a pehare i priznanja mladim teniskim laureatima podijelio je najbolji tenisač planeta, koji sedmi put u karijeri sezonu završava na prvom mjestu svjetske rang liste, zlatni reket svjetske povijesti tenisa, vlasnik 20 Grand Slam titula, Novak Đoković.

Predsjednik Teniskog saveza odužio mu se ikonom Bijelog Anđela

U Teniskom centru Novak na Dorćolu Đoković je podijelio pehare najboljim sudionicima Masters turnira (prva tri mjesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, odnosno prvima s rang ljestvice do 12, 14, 16 i 18 godina. Predsjednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Novaku ikonu Bijelog Anđela za sve što je učinio u teniskom sportu, sportu uopće, za sva dostignuća i plemenitost koju svakodnevno čini širom planeta, što je jedinstven i unikatan heroj Srbije, sporta i ljudi širom svijeta.”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79