Đonlagić: Milanović je neozbiljan i sramoti Hrvatsku

Dženan Đonlagić, zastupnik DF-a u Parlamentu BiH i član Zajedničke parlamentarne Komisije za odbranu i sigurnost poručio je predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću da prestane vlastita unutrašnja politička prepucavanja prebijati preko leđa BiH. Pokušaj da našteti BiH na NATO putu je propao.

„Probao je, ali ne ide. Toliko o Zoranu Milanoviću. Jako neozbiljno, jer dokumenti koji se usvajaju na samitu se usaglašavaju mnogo ranije. 29 zemalja članica je tekst komunikea usuglasilo danima ranije i da vi sad se na telefonski poziv čujete sa generalnim sekretarom i kažete ja sam to završio za pet minuta, to je nemoguće i neozbiljno. Čovjek ima potrebu da se zbog unutrašnje političke promocije u vlastitoj zemlji miješa u unutrašnja pitanja BiH. On se prepucava sa Plenkovićem o našim političkim temama.

Nema dileme da takva aktivnost Hrvatske se neprestano dešava no ono što su dobili kao odgovor je za mene ohrabrujuće, a to je da je priča o konstitutivnosti destabilizirajući faktor i to je jasna poruka. Ne možemo mi naše probleme nametati i prebacivati u sisteme uređenih zemalja. Čovjek je sve promašio i on u konačnici narušava imidž i kredibiltet Hrvatske u EU i NATO institucijama“- poručio je Đonlagić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79