Đorđe iPhone dobijen u nagradnoj igri prodao za liječenje dječaka.

Đorđe Račić, animator iz Banjaluke, koji je na jednoj nagradnoj igri osvojio najnoviji iPhone 13, stavio je ovaj uređaj na aukciju na kojoj je najveća ponuda bila 3.000 KM, i ta sredstva će uplatiti za liječenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa.

Račić je za “Nezavisne”, rekao da je aukcija počela juče čim je saznao da je osvojio ovaj uređaj.

“Udruženje priređivača igara na sreću Republike Srpske (UPIS) je dalo najveću ponudu od 3.000 KM. Takođe, oni su odlučili da ovaj mobilni telefon poklone najboljem studentu u Republici Srpskoj. Novac ću u najbržem mogućem roku uplatiti na devizni račun za liječenje malog Vukana, a uplatnicu ću javno objaviti”, kazao je Račić.

Naime, akcija pomoći za liječenje malog Vukana je danas ušla u posljednji dan, a on bi već sutra mogao da bude primljen u kliniku u Budimpešti, za kada mu je zakazan termin.

Podsjećamo, otkako se saznalo da Vukan Stoiljković iz Vranja ima spinalnu mišićnu atrofiju, organizuju se akcije prikupljanja pomoći za njegovo liječenje i u Srbiji i u inostranstvu.

Lijek zolgensma, koji mu je neophodan, košta 2,5 miliona evra.

Svi ljudi dobre volje u Republici Srpskoj Vukanu mogu pomoći pozivom na broj 1414 koji košta jedan KM ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79