Đorđe torbicom udario Gorana: Dobio kaznu od 2.000 KM

Đorđe Popović, bivši ministar saobraćaja i veza entiteta Rs, osuđen je na novčanu kaznu po optužnici koja ga tereti da je torbicom udario Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta, koji mu je bio šef dok je Popović bio komandir u policiji, pišu Nezavisne.

Potvrđeno je to za “Nezavisne novine” iz brčanskog tužilaštva, odakle dodaju da je Popović optužen za ugrožavanje sigurnosti, u sticaju sa dva krivična djela laka tjelesna povreda.

“Đorđe Popović zaključio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Brčko distirkta BiH. Po sporazumu zaključenom danas, a koji je istog dana razmatran i prihvaćen od strane Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, Popoviću je izrečena jedinstvena novčana kazna od 1.900 KM”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Prethodno su mu, kako dodaju, utvrđene pojedinačne novčane kazne u iznosima od 700 KM za ugrožavanje sigurnosti, te 800 KM, odnosno 500 KM za krivična djela laka tjelesna povreda.

“Na ročištu za razmatranje sporazuma o priznanju krivice, oštećeni ovim krivičnim djelima postavili su imovinskopravne zahtjeve za naknadu štete, u kojem pravcu su odlukom suda upućeni na pokretanje parničnog postupka. Istovremeno, sud je presudom obavezao optuženog na snošenje svih troškova sudskog postupka, kao i troškova nastalih u istrazi”, rečeno je za “Nezavisne novine” iz brčanskog tužilaštva.

Odnosi se to, podsjetimo, na incident koji se dogodio 24. marta 2022. godine oko 18.20 u Brčkom, u otvorenoj bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Vuka Karadžića.

U bašti je, sudeći prema optužnici, Popović sjedio za stolom sa R.N., D.K. i S.B., a zatim je u suprotni dio bašte nenadano došao Lujić sa Milanom Petruljevićem.

“Pri tome je Lujić sjeo znatno daleko od stola za kojim je sjedio Popović. Popović odranije ima krajnje poremećene odnose i izraženu netrpeljivost prema Lujiću, koja datira još od 2008. godine, kada je zbog izvjesnog događaja u vrijeme kada je Lujić bio šef policije Popović ostao bez stalnog zaposlenja u policiji kao jedan od komandira”, navodi se u optužnici koja je u posjedu “Nezavisnih novina”.

Popović, dodaje se, prvo od konobara zahtijeva da se Lujić i Petruljević kao gosti udalje iz lokala, zbog čega konobar biva primoran da se obrati šefu sale, a ovaj poziva vlasnika restorana, ne znajući šta učiniti na uporno Popovićevo insistiranje.

“U jednom momentu, zbog ranijeg animoziteta prema Lujiću, a nalazeći se pri tome u stanju smanjene uračunljivosti zbog srednjeg pijanstva, Popović skače od stola i ubrzanim korakom odlazi do Lujićevog stola, gdje je počeo da galami na njega upućujući mu konkretne riječi: ‘Što te nisam ubio ranije’, ističe se u optužnici.

Potom je Popović, dodaje se, snažnije zamahnuo svojom ličnom napunjenom torbicom i udario Lujića u glavu, s lijeve strane lica, čime je nanio Lujiću laku povredu u vidu nagnječenja glave.

Popovića je, ističe se, društvo spriječilo u daljim nasrtajima, ali on desnom pesnicom udara i Petruljevića u dio glave, pri čemu mu je nanio lake povrede u vidu nagnječno-razderne rane gornje usne i nagnječenje donje usne.

“Tada su drugovi uspjeli da odvuku Popovića od njih, a kod Lujića je izazvan ozbiljan osjećaj uznemirenosti i daljeg stanja straha usljed ovakvog Popovićevog ponašanja, pogotovo što je shvatio da je Popović u stanju da mu izgovori ovakvu prijetnju, za njega krajnje ozbiljnu, i po proteku više od 14 godina od pomenutog događaja koji je kod Popovića stvorio osjećaj animoziteta i pripisivanja potpune krivice Lujiću, kada je Popović ostao bez posla u policiji”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79