Đukanović izgubio u svim crnogorskim regijama: Odlazi nakon 30-godina na vlasti

Novoizglasani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imao je više glasova od protivkandidata Mila Đukanović u svim regijama Crne Gore, pokazuju preliminarne projekcije CeMI.

Najubjedljiviji je Milatović bio u centralnoj regiji gdje je osvojio 63,2 odsto glasova, a Đukanović 36,8 odsto.Na jugu je Milatović osvojio 58 odsto u odnosu na 42 odsto Đukanović, dok je na sjeveru imao 55,8 odsto glasova u odnosu na 44,2 odsto lidera DPS.

Kandidat Evrope Sad je imao većinu i u gradovima koje je CeMI pratio, a najubjedljivija pobjeda je bila u Podgorici gdje je Milatović imao čak 68,1 odsto glasova.U Nikšiću je imao 62,1 odsto, u Bijelom Polju 50,3 odsto, a u Baru 54,5 odsto, prema podacima CeMI.

Nezvanične informacije “Vijesti” iz PES Bar kažu da je Đukanović u tom gradu imao više glasova od Milatovića, ali svega 11.

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije u Budvi Milatović je osvojio 8.728 glasova ili 68,55 odsto izašlih birača. Kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović osvojio je 4.004 glasa ili 31,45 odsto.

Iz Evrope Sad je nezvanično rečeno da je Milatović u Kolašinu osvojio 3.460 glasova, dok je Đukanović imao 1.283 glasa.

Prema nezvaničnim.informacijama bliskim izbornim štabovima predsjedničkih kandidata, Milatović je dobio 4.731 glas građana Tivta. Za Mila Đukanovića glasalo je 3.470 građana te opštine.

Prema nezvaničnim podacima OO Pokreta Evropa sad za Jakova Milatovića u Bijelom Polju je glasalo 14.359 glasača, a za Mila Đukanovića 13.076 glasača.

Milatović je u Pljevljima odnio ubjedljivo pobjedu. On je osvojio 13.332 glasa što je 71,67 odsto izašlih birača, saopšteno “Vijestima” iz Opštinske izborne komisije.

Đukanović je osvojio 5.269 ili 28,34 odsto glasova.

Đukanović je priznao politički poraz i čestitao večeras na konferenciji za medije u svom izbornom štabu Jakovu Milatoviću pobjedu na izborima.

“Crna Gora je izabrala i ja taj izbor poštujre. Želim mu da bude uspješan predsjednik jer ako on bude uspješan to znači da će i Crna Gora biti uspješna. Takođe želim da se zahvalim svim građanima Crne Gore koji su meni dali povjerenje. Svaki taj glas zaista cijenim, isto kao i posljednjih 30 godina”, rekao je on.

On je dodao da sačuvati povjerenje 160.000 glasova tokom 30 godina nije ni malo lako.

Prisutni u štabu su u to vrijeme pjevali, skandirali ime odlazećeg predsjednika te bukom nisu dozvoljavali novinarki podgoričkih Vijesti da postavi pitanje.

a svaki pokušaj da postavi pitanje odjekivali su uzvici negodovanja i pjesma “Oj lijepa majka zoro”.

Đukanović ni na koji način nije pokušao da ih umiri, a onda je u jednom trenutku rekao da će vjerovatno biti još vremena da odgovara na pitanja novinara, okrenuo se i otišao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79