Đukanović: Plašim se da je Srbija na putu da ponovi greške iz devedestih

Odnos Srbije prema Crnoj Gori danas, ali i prema drugim zemljama u regiji, neodoljivo podsjeća na ono što smo gledali devedesetih, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sastanka s dvojicom članova Predsjedništva BiH u Podgorici.

“Plašim se da smo na putu da ponovimo greške iz devedesetih, ali se nadam da ćemo uspjeti spriječiti da destrukcije dobiju na zamahu”, izjavio je Đukanović.

Odnos Srbije prema Crnoj Gori danas neodoljivo podsjeća na ono što smo gledali devedesetih, podvukao je.

“Pod plaštom brige za tobožnje probleme srpskog naroda u susjednim državama u suštini se ugrožava suverenitet drugih država. Epilog znamo, stotine hiljada žrtava, razorena vrijedna imovina stvarana generacijama naših predaka i Haški sudski eplog za odgovorne”, izjavio je crnogorski predsjednik te naglasio kako se nadao da se za života ovih generacija neće doći u situaciju da se boje ponavlaljanja devedesetih.

Đukanović se jučer i danas sastao sa Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, članovima Predsjedništva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79