Đuragić, Rokvić i Simić priznali da su tražili 15.000 KM za posao u Elektroprenosu BiH

Trojica optuženih u predmetu “Elektroprenos BiH” su, na današnjem ročištu u Okružnom sudu Banja Luka, izmijenili ranije datu izjavu pred sudijom za prethodno saslušanje kojom su negirali krivicu, te sada priznali krivicu i izrazili kajanje. Time su se odrekli prava na suđenje i presuda će im biti izrečena u ponedjeljak.

U predmetu “Elektroprenos BiH” optuženi su bivši izvršni direktor za kadrovske poslove i član Uprave “Elektroprenosa BiH” Vinko Đuragić (67), zaposlenik Gradske uprave Banja Luka Želimir Rokvić (51) i nekadašnji elektromonter u “Elektroprenosu” Dalibor Simić (42). Terete se da su od Saše R. iz Doboja zahtijevali 15.000 KM kako bi mu omogućili da se zaposli kao monter u “Elektroprenosu BiH”.

Današnje priznanje krivice uslijedilo je nakon što je postupajući sudija Blagoje Dragosavljević ranije u dva navrata odbacio sporazume koje su optuženi sklopili sa tužilaštvom, zbog niskih kazni koje su bile predviđene.

Prvim sporazumima koje su ranije sklopili sa Republičkim javnim tužilaštvom bile su predložene kazne – Đuragiću na deset mjeseci zatvora, Rokviću na devet mjeseci i Simiću na osam mjeseci zatvora, a drugim sporazumom, koji je sud takođe odbacio, bilo je predloženo da im se izrekne po godinu dana zatvora te novčane kazne, prenosi Faktor.

U oba slučaja sudija Dragosavljević je ocijenio da se predloženim kaznama ne može se ostvariti svrha kažnjavanja.

U Okružnom sudu Banja Luka danas su iznesene završne riječi u ovom predmetu. Tužilac Sanja Tadić–Stojisavljević je zatražila kažnjavanje u skladu sa zakonom, a odbrana da se optuženima izreknu blaže kazne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79