Dnevnu zaradu od prosjačenja morala davati optuženom Kemalu Osmanoviću

Tužilaštvo je optužilo Kemala Osmanovića za krivično djelo trgovina ljudima

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je okončalo istragu protiv Kemala Osmanovića te ga je optužilo za krivično djelo trgovina ljudima. Prema optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu, Osmanović je od 2018. godine do 2020. godine vrbovao jednu žensku osobu koju je natjerao na prosjačanje.

– On je u zabludu doveo žensku osobu tako što je obmanuo da će s njim živjeti od skupljanja sekundarnih sirovina pa je potom fizičkim kažnjavanjem i pod stalnim prijetnjama prisiljavao na prosjačenje na području Kantona Sarajevo. Od prosjačenja je oštećena dnevno zarađivala i po 40 maraka što je morala davati optuženom, stoji u optužnom aktu.

Osmanović se, navode u sarajevskom Tužilaštvu, trenutno nalazi na izdržavanju jednogodišnje pritvorske kazne zbog ranije počinjenog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda muškoj osobi.

– Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje sedam svjedoka, potom, saslušanje dva vještaka te izvođenje oko 50 materijalnih dokaza, pojašnjavaju u Tužilaštvu Kantona Sarajevo piše Oslobodjenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79