Dobijena građevinska dozvola za izgradnju pritvorske jedinice na Igmanu

Ministarstvo pravde Federacije BiH na čelu s ministrom Matom Jozićem i istražnim timom Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo na čelu s Farukom Zubčevićem dobili su građevinsku dozvolu za izgradnju pritvorske jedinice na mjestu objekta Igman.

Riječ je o istražnom pritvoru koji će predstavljati najveći objekt te vrste na Balkanu jer će kapacitet pritvora iznositi 160 ćelija.

Na ovaj način Ministarstvo pravde FBiH stvorilo je uslove za početak reforme pravosuđa. Radi se isključivo o pritvorskim kapacitetima.

Imajući u vidu da Zavod za izvršenje kaznenih sankcija Suda BiH za pritvor ima samo 50 prostorija, dok su ostale za izdržavanje kazne zatvora, to znači da će KPZ Sarajevo biti nosilac istražnih radnji sukladno ZKP-u.

To predstavlja veliki uspjeh kada se uzme u obzir da je KPZ Sarajevo na Vladi FBiH pravnim sljedništem ugruntio 450.000 metara kvadratnih tla na planini Igman.

Direktor KPZ-a Sarajevo nam je potvrdio ovu informaciju, dodavši da zahvaljujući ovom uspjehu reforma pravosuđa može početi prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79