Dobila donacije za brigu o psima, a Fata ih mučila: Držala ih bez vode i hrane, umirali su vrućine…

“Objekat je zatečen u užasnom stanju. Boksovi su bili puni izmeta, smrad je bio nepodnošljiv, raspadnute dlake, ubuđala hrana i litre urina. Nađena su četiri leša u crnom buretu, te je potvrđeno da su psi uginuli od toplote, odnosno da su živi skuhani..”

Protiv F. D. iz Sarajeva podnijeto je nekoliko prijava zbog toga što je osnovala privatni pansion za pse, dobila novac da se brine za pse lutalice, a potom ih danima držala zaključane na suncu bez hrane i vode, navode na Facebook stranici Udruženja za zaštitu životinja Galeb. Naime, 23. juna je tim aktivista Udruženja za zaštitu životinja dobio poziv od Akifa N. u Crnoj Rijeci (Nišići), vlasnika zemljišta koje je iznajmio Fati D.

Strašno: U privatnom azilu izgladnjivala pse, danima im nije davana hrana i voda! (VIDEO)

Rekao je da je stanje alarmantno, te da hitno treba pomoć jer su psi od F. D. zatvoreni u objektu koji je bez vode i struje, a radnik dolazi svakih pet-šest, čak i sedam dana samo da im istrese krekere i vodu, te da takva “briga” za životinje traje godinu, a da za to vrijeme psi nikako nisu izlazili napolje.

Obaviještena je policija, pa je patrola zajedno sa vlasnikom zemljišta izašla na teren i obavila uviđaj.

”Objekat je zatečen u užasnom stanju. Boksovi su bili puni izmeta, smrad je bio nepodnošljiv, raspadnute dlake, ubuđala hrana i litre urina. Nađena su četiri leša u crnom buretu, te je potvrđeno da su psi uginuli od toplote, odnosno da su živi skuhani”, navode u ovom udruženju. Zatečeno je 11 preživjelih pasa koji su bili u jako zapuštenom stanju, dehidrirani i neuhranjeni.

Kako se dalje navodi, tek kada se uključila Veterinarska inspekcija (13. avgusta), psi su odvedeni iz tog azila, da bi 18. avgusta F. D. kontaktirala policiju da prijavi krađu pasa. Obaviještena je da su psi premješteni u drugi pansion i da se o njima brine Udruženje Saro. Iz MUP-a KS-a još čekamo odgovore o tome šta su poduzeli piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79