Dobili po 50.000 maraka, a ne dolaze na posao – samo kod nas

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine trebala je biti održana jučer u Sarajevu, ali je otkazana. Reakcije su brojne i različite, a ovaj događaj za N1 je komentarisao Almir Terzić, urednik u Agenciji Anadolija.

On je ocijenio da se ”političari jako dobro igraju s narodima” te da ih sjajno koriste za svoje interese. Govoreći o sjednici, rekao je da nije siguran da li je sjednica uopće i održana.

”Nismo ni sigurni da li je jučer bila sjednica ili nije bila. Dvojaka su tumačenja jer smo imali saopćenje da je Predsjedništvo zabrinuto dešavanjima u Kašmiru. Političari se jako dobro igraju s narodima. Svi oni sjajno koriste svoje narode za svoje interese. Nastavak inscenirane političke krize malo dubljeg karaktera jer na taj način sakrivaju da ne rade ništa deset mjeseci. Da su u najmanju ruku, svi izabrani predstavnicu u Parlamentarnoj skupštini zaradili 50.000 maraka, a da nisu morali nijednom da se pojave na poslu. Toga nema nigdje na svijetu”, ispričao je Terzić u razgovoru s Almom Dautbegović Voloder.
almir terzić
Izvor: N1

Potom je konstatovao da su na domaćoj političkoj sceni manje – više ista lica u posljednjih 25 godina.

”Nove prijetnje, jezik mržnje, netrpeljivost. To je slika Bosne i Hercegovine u posljednjih 25 godina. Možda smo imali jedan period stablizacije nakon rata. Imamo manje – više iste likove koje gledamo na političkoj sceni. Ako nisu u Vijeću ministara, jesu u Parlamentarnoj skupštini ili u Predsjedništvu. Potpuna privatizacija čitavog bosanskohercegovčakog društva. Narodi u totalnoj apatiji, odlučili se da se povuku i zemlju prepuste političarima. I onda ljudi jedini izlaz vide na graničnim prelazima”, poručio je Terzić za N1.

l

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79