Dobojlija osumnjičen za iskop šljunka vrijednog 850.911KM

Dobojlija V.Đ. osumnjičen je da je kao direktor firme bez odobrenja nadležnog organa iskopavao i prodavao šljunak čime je privredno društvo steklo korist od 850.911KM.

Protiv njega su službenici Policijske uprave Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli izvještaj o krivičnom djelu nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

“Za V.Đ. postoji osnov sumnje da je od jula 2018. do septembra 2022. godine, kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu sa područja grada Doboja obavljalo privrednu djelatnost iskopa i prodaje mineralnih sirovina bez odobrenja nadležnog organa. Takođe, navedeno lice je izbjegavalo platiti naknadu za promjenu namjene zemljišta, te je protivpravno eksploatisanu mineralnu sirovinu u kontinuitetu prodavalo kupcima izdajući im fakture kao da se radi o zakonski eksploatisanim sirovinama”, navodi se u saopštenju PU Doboj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79