Dobra organizacija u Sarajevu: Građani putem aplikacije mogu dobiti certifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu…

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo zajedno sa kompanijom MedIT, putem informacionog sistema, omogućio je dostavu i preuzimanje certifikata o vakcinaciji sa QR kodom.

Naime, kreirana je nova online aplikacija putem koje se mogu preuzeti dokumenti kao što su certifikat o vakcinaciji, potvrda o preležanom Covidu i rješenje Ministarstva zdravstva KS o samoizolaciji.

Izvršiti registraciju

Pored naših sugrađana vakcinisanih u Kantonu Sarajevo, preuzimanje certifikata će biti omogućeno i našim sugrađanima koji su se vakcinisali izvan KS i u drugim državama, a koji su izvršili registraciju i priložili validne dokumente te vakcinacije putem naše ranije uspostavljene aplikacije.

Obje doze

– U ovom trenutku Certifikat o vakcinaciji je postavljen samo za one sugrađane koji su primili obje doze vakcine, a u narednom periodu će biti postavljeni certifikati i za one sugrađane koji su primili samo jednu dozu. QR kod koji se nalazi na certifikatu omogućava online provjeru autentičnosti dokumenta i dovoljno je isti skenirati kamerom mobilnog telefona (ili bilo kojim skenerom) kako bi se prikazao online link za provjeru navedenog dokumenta. Dokument je lako provjerljiv sa bilo kojeg mjesta na svijetu jer se skeniranjem QR koda i otvaranjem linka koji on prikazuje vrši uvid u online certifikat o vakcinaciji – naveli su iz ZZO KS.

Online aplikacija je dostupna na linku: https://evakcina-dokumenti.ezoblak.ba/

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79