Dobre vijesti iz Gračanice: ‘ Ekoline Kovan’ pobjeđuju koronu sve do Portugala

Dobre vijesti iz Gračanice: ‘ Ekoline Kovan’ pobjeđuju koronu sve do Portugala


Jučer je na put za Portugal krenuo specijalni vangabaritni transport sa sušarom za sirovinu u proizvodnju peleta. Time firma „Ekoline Kovan“ kompletira opremu za ovu novu fabriku, koja je urađena po njihovom projektu i sa prozvodima iz razvojnog centra ove uspješne firme iz Gračnice.

Iz Gračanice danas stiže jedna dobra vijest. Uprkos trenutnoj situaciji koja je otežana zbog pandemije COVID-19, firma EKOLINE KOVAN vlasnika Saida Karalića iz Gračanice nastavila je sa poslovanjem i novim projektima.

Tako je danas krenula završna faza njihovog velikog projekata isporuke linije za proizvodnju peleta firmi David Calaveiras Lda, Castelo Branco iz Portugala.

Na put za Portugal krenuo specijalni vangabaritni transport sa sušarom za sirovinu u proizvodnju peleta. Ovo je peta isporuka specijalne opreme prema Portugalu otkako je krenula pandemija, s time da je danas poslat najzahtjevniji za fabriku pelata u Portugalu. Time „ekoline Kovan“ kompletira opremu za ovu novu fabriku, koja je urađena po projektu i sa opremom ove uspješne firme iz Gračnice. Slične projekte postavke fabrika peleta „Kovan“ je već radio u BiH, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Uporedo sa ovim projektom, firma “Ekoline Kovan” je za vrijeme ovog vanrednog stanja uspjela projektovati, izraditi te pustiti na tržište dezinfekcione prolazne tunele, kao i donirati veći broj istih zdravstvenim centrima i općinama Gračanica i Doboj Jug.

Možda čak i najinteresantniji proizvod koji projektuje ova uspješna kompanija su SMART dezinfekcioni tuneli za potrebe bh. i EU tržišta. Ovi tuneli imaju funkciju detektovanja tjelesne temperature, tako da osobe sa povišenom tjelesnom temperaturom ne mogu prolaziti kroz dalji postupak dezinfekcije, što je njegova bitna preventivna karakteristika.

Sa svim ovim projektima, razvojni tim „Ekoline Kovan“ na djelu pokazuje da i u BiH moguće ići u korak sa novi tehnologijama koje imaju svoju primjenu u privrednom, ali ponekad, kao u ovom slučaju, i u zdravstvenom životu čitave zajednice.

Inače, „Ekoline Kovan“ je već godinama lider uprozvodnji peleta i svih vrsta peći na grijanje na ovaj energet u BiH prenosi Depo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Jedini su u BiH koji imaju ateste za dezinfekcione prolazne tunele, kako za bh tako i za EU tržište.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija