Dobre vijesti za Stolac: Dobio obilaznicu, stiže i autocesta

Foto: Biznisinfo.ba

Grad Stolac, nekada sklonjen u izolaciji zbog nedostatka adekvatne infrastrukture, danas se raduje novim perspektivama koje donose modernizacija i razvoj cestovne mreže.

Federalna ministrica prometa i komunikacija, Andrijana Katić, zajedno sa svojim timom, učinila je korak ka povezivanju ovog grada sa ostatkom Bosne i Hercegovine, posjećujući Stolac kako bi razgovarala o ključnim projektima.

Sastali su s s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem. Glavna tema razgovora bila je izgradnja autoceste na Jadransko–Jonskom koridoru, čime bi se omogućilo brže i sigurnije putovanje ne samo za lokalno stanovništvo, već i za tranzitni promet kroz ovaj dio Federacije BiH.

Uz to, planirana je izgradnja stolačke obilaznice, koja će ne samo rasteretiti gradske ulice, već i poboljšati sigurnost, posebno za teška vozila i autobuse.

Poseban naglasak stavljen je na aktivnosti vezane uz sanaciju i izgradnju lokalnih cesta. Grad Stolac prepoznat je kao važan čimbenik u razvoju regije, te se njegove infrastrukturne potrebe tretiraju s velikom pažnjom.

Zahvaljujući dosadašnjoj podršci Vlade Federacije BiH, Stolac je već ostvario značajne korake u svojem razvoju. Gradonačelnik Bošković izrazio je svoju zahvalnost ministrici Katić na posjeti i naglasio važnost nastavka te podrške u budućim projektima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79