Dobri ljudi izgradili topli dom Sulji Karahodžiću

Zahvaljujući plemenitim komšijama i drugim dobrim ljudima, izgrađen je novi dom za Sulju Karahodžića iz sela Ponikve, nadomak Velike Kladuše, koji je sve doskoro živio u neuslovnoj kući šeperuši, u uslovima nedostojnim čovjeka.

Karahodžić je već godinama teško bolestan i može se kretati jedino pomoću štaka, a preživljava od skromne socijalne pomoći koju dobija kao invalidna osoba.

Živi sam, bez ikoga, a za njegovu sudbinu su se zainteresirale njegove komšije te odlučile pokrenuti humanitarnu akciju kako bi mu se pomoglo. “Zaista je živio vrlo teško jer je trošna kućica bila porozna, sa svih strana kroz nju je šibao vjetar, prozori su bili loši, a krov prokišnjavao na više mjesta. Ipak, najveći problem predstavljao je sanitarni čvor, koji je zaista bio u katastrofalnom stanju. Pozvali smo ljude da prikupimo novac i izgradimo za njega novi dom”, kaže Meho Koštić, jedan od organizatora akcije.

Prema njegovim riječima, za vrlo kratko vrijeme u akciju se uključio veliki broj Kladuščana iz zemlje i inozemstva, pa je prikupljeno oko 19.000 maraka. Ovaj novac, skupa s doniranim građevinskim materijalom, iskorišten je za izgradnju novog objekta jer se nije isplatilo popravljati staru kuću, a radovi su počeli u januaru i okončani ovih dana. Organizatori akcije su u ime Karahodžića uputili zahvalnost svima koji su pokazali plemenitost te na bilo koji način podržali ovu akciju pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79