Dodik: Amerikanci i dio Evropljana žele da se Srbi odreknu RS i da prepuste resurse i vlast Bošnjacima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao je danas u Mađarskoj, da su Amerikanci i jedan dio Evropljana, u ovom trenutku prednjači Njemačka, učinili sve, da degradiraju poziciju Republike Srpske i da je dovedu u poziciju prazne ljušture.

“Republika Srpska je stvorena kao država devetog januara 1992. godine. Krajem rata, dijelom velikih i moćnih, mi smo stjerani u to da prihvatimo da uđemo u konfederalni-federalni odnos u BiH, u kojoj je Srpska bila jedno od sastavnih dijelova, sa jasnim svojim državnotvornim elementima, sem međunarodnog priznanja u vidu stolice u UN-u. Republika Srpska je tim ugovorom i Ustavom BiH, dobila sva obilježja države. Svih ovih godina, od 1995. do danas, Amerikanci i jedan dio Evropljana, u ovom trenutku prednjači Njemačka, su učinili sve, da degradiraju poziciju Republike Srpske i da je dovedu u poziciju prazne ljušture. Da jednog dana Srbi, se odreknu nje same i da prepuste resurse i vlast Bošnjacima. Muslimanima, koji su se u toku rata nazvali Bošnjaci. Tako da su oni u tome stereotipu, kojeg šire u svijetu i dalje hoće da se nazovu isključivo Bošnjacima, a nama ostaje epitet, kada kažu da smo mi tamo “bosanski Srbi” – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Mađarska gaji tradicionalni identitet porodice.

“Državnik se mjeri po tome, šta je ostavio iza sebe, šta je vidljivo, šta je osjetljivo, opipljivo. Za Vučića možemo reći da je mnogo toga učinio za Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod, ma gdje god se on nalazio. Zahvalan sam i Mađarskoj, onoj koja ima dovoljno razumijevanja za nacionalni identitet, koja je ostala gotovo usamljena u Evropskoj uniji na tom putu. Onoj EU gdje mnogi dodaci ne idu sa tradicionalnim normama identiteta porodice. EU, gdje dijete kada napuni 16 godina može da bira da li će biti muško ili žensko, bez obzira na to kakvo je rođeno. To su vrijednosti koje su nama teško shvatljive. Mađarska u EU ima pravo da odabere, a ne da bude poslušnik, to je isto politika koju mi vodimo”, kazao je Dodik te dodao:

“Sinoć sam, boraveći u Dubici, kod manastira Moštanica, gdje je bilo održano tradicionalno “Veče ojkače”, rekao, Kozara, koja je stradala zbog Hitlera i njegovog fašizma kojeg su pratili ustaše, koji su pobili Kozaru. Pobili su koga su stigli, zatrli su naše postojanje na mnogim mjestima. I tada je ustašama mentor i inspirator, bio Hitler. Evo i danas, imamo nekog iz Njemačke čovjeka koji hoće da kažnjava Srbe”, istakao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79