Dodik: “Bakir Izetbegović pokušava da negira nacionalni identitet Srba i Hrvata”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je lider SDA Bakir Izetbegović ponovo na drzak i bezobrazan način pokušao da falsifikuje istoriju i negira nacionalni identitet Srba i Hrvata tvrdeći da se u srednjem vijeku na području BiH “niko nije izjašnjavao kao Srbin ili Hrvat, nego su svi bili Bosanci ili Bošnjani različitih vjera”.

Pozivajući na muslimanskoj televiziji `Al Arabija` islamske zemlje da pojačaju svoje prisustvo u BiH, Bakir je ponovo pokazao da od oca Alije nije naslijedio samo SDA, već i političku doktrinu iz `Islamske deklaracije`, po kojoj BiH treba da postane dominantno muslimanska država utemeljena na šerijatskom pravu – piše Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ovakvim stavovima, navodi Dodik, jasno se pokazuje da je SDA islamska radikalna organizacija koja je opredijeljena protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji garantuje ravnopravnost konstitutivnih naroda.

– Njihova (SDA) deklarativna podrška evropskom putu BiH u suštini je prevara i predstavlja kupovinu vremena da bi u jednom trenutku muslimani postali dominantni u brojčanom i političkom smislu – dodao je Dodik.

Dodik naglašava da je srpskom narodu ova politika SDA odavno jasna.

– A Bakirovi stavovi nas dodatno motivišu da se odlučnije i snažnije okupljamo oko Republike Srpske i njenih institucija jer samo na taj način možemo sačuvati naš identitet i način života kao slobodni ljudi – dodao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79