Dodik: Bećiroviću od “Velike Srbije” klecaju koljena, a nama je to normalno

Dežurni vikend komentator i predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik ‘objasnio’ je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću šta je to ‘velika Srbija’.

Naime, Bećirović je danas u Vukovaru dao izjavu u kojoj je kazao da je srpska agresija na taj grad opemena i čovječanstvu i međunarodnoj zajednici te je upozorio da neki i danas maštaju o velikoj Srbiji, te naveo Milorada Dodika kao primjer. Dodik je nedavno izjavio da bi svi Srbi trebali živjeti u jednoj državi.

“Denis Bećirović na pokvaren način nam poručuje danas da su Srbi oni koji su činili zločine, a da su više od 30.000 Srba samo u BiH pobile nevladine organizacije. Održavanjem priče o jednom krivcu, pokušava se zatrpati činjenica da su FBiH i Hrvatska etnički očišćene od Srba. Kad god kom netalentovanom junoši političaru padne na pamet da se isprsi on ne zna ništa drugo nego za veliku Srbiju”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da pojedini zvaničnici, poput njega ponovo prizivaju zločinački projekat velike Srbije, Dodik je odgovorio da su velika Srbija Novak Đoković, Ivana Vuleta, košarkaši, odbojkašice, vaterpolisti, Nemanja Majdov…

“To je ona Srbija koja je i velika i svjetska od koje Bećiroviću klecaju koljena”, naglasio je Dodik.

On je naveo da je jedinstvo Srba na ovim prostorima ideja mira, saradnje, zajednickih kulturnih vrijednosti i tradicije.

“Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat. Razumijem ja njegove komplekse, korijene i potiskivanje prošlosti. No, on bi mogao da se potrudi da shvati da mi nemamo njegov problem”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79