Dodik: Borrell hoće da nas prevari, sada ti stranci brane svoje smeće

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josepom Borrellom o reakciji Savjeta za primjenu mira (PIK) na nacrt zakona kojim se predviđa osnivanje entitetskog Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS).

“Oni će uraditi isto što je prije deset uradila (bivša visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost) Catherine Ashton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe”, rekao je Dodik za RTRS, navodeći da je ona tražila da se prolongira referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer je “znala rezultate unaprijed”.

Dodik je najavio da će vladajuća struktura u RS nastaviti da radi onako kako je planirala i da će “sprovesti demokratsku raspravu o VSTS RS, usvojiti taj zakon u skupštini i realizovati ga”, a stav PIK-a da taj zakon nije u skladu sa Ustavom nazvao je “podvalom”.

“To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, trebalo je da se ranije razgovara o problemima na kojima insistira ovaj entitet, ali je dodao da o tome ipak nema razgovora.

“Ovdje se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko (viskog predstavnika) Christiana Schmidta. On je došao ovdje, a niko ga nije imenovao”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79