Dodik brani Milanovića: Bošnjaci su histerični, nikakvih uvreda nije bilo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u “odbranu” predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog tobožnje “hajke i histerije” koja se povela protiv njega nakon što je došao u posjetu BiH.

Dodik je rekao da histerija i teške riječi upućene ovih dana na Milanovićev račun pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može naći zajednički jezik ni sa kim ko, kako kaže, slijepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.
” Način i rječnik kojim se obraćaju predsjedniku susjedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsjednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati” istakao je Dodik.

Hrvatski mediji: Milanović nije u posjeti BiH, nego Herceg-Bosni

Komentirajući, u najmanju ruku sporne, Milanovićeve izjave koje je dao u brojnim izjavama za medije tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, Dodik je rekao da predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama, te da je iznosio stavove sa kojima neko može biti saglasan ili ne, ali. kako navodi, niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susjedne, koristi takve kvalifikacije.

“Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kom zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda”, istakao je Dodik.

Milanović poručio iz Livna: U Sarajevu sam 2010. bio na tom skupu i nikad više

Podsjećamo, proteklih dana Milanović je boravio u prvoj službenoj posjeti našoj zemlji, međutim, zaobišao je Sarajevo, kao i susret sa državnim političkim vodstvom zemlje. Posjetio je Vitez, Mostar, Livno i Tomislavgrad, a tokom pres konferencija dao je mnoge izjave koje su izazvale reakcije dijela bh. javnosti. Jedna od njih je da je “BiH za Evropu predzadnja rupa na svirali”, kao i ona da ne priznaje legalno i legitimno izabrane članove Predsjedništva BIH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79