Dodik brani Tegeltiju: Nećemo dozvoliti “ugrožavanje sigurnosti srpskog kadra”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da „Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava protuustavnim, protuzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dijela međunarodne zajednice i OHR-a“.

Dodik je istakao da u pogledu „brutalnih nezakonitih ataka na predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTS) Milana Tegeltiju kao kadra iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama koji nije poslušan politikama SDA i međunarodnog faktora, imamo priliku da vidimo pravu sliku BiH“.

– BiH je očito zamišljena i funkcioniše kao zemlja bezakonja i brutalne nezakonite sile koju primjenjuje političko Sarajevo prema kadru iz Republike Srpske uz blagoslov tog međunarodnog faktora koji se licemjerno zalaže za vladavinu prava – izjavio je Dodik Srni.

Dodik je naglasio da je „potpuno nevjerovatno da se predsjednik VSTS-a, kao neko ko je na čelu pravosudnog sistema bez ikakvog pravnog osnova ili sudske naredbe, kontinuirano, sistemski i nezakonito prati, snima, prisluškuje s ciljem montiranja nekih sadržaja koji služe za to da se on ukloni sa pozicije, jer ne odgovara nekim politikama“.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je upitao „šta onda tek rade njima, političkim predstavnicima Republike Srpske koji obavljaju funkcije u Sarajevu“.

– To pokazuje sav besmisao BiH kao države, a posebno besmisao BiH kao neke pravne države u kojoj se poštuje Ustav i zakoni – rekao je Dodik, dodavši da „predstavnici Republike Srpske očito nemaju elementarnu sigurnost u Sarajevu koju im garantuje Ustav“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79