Dodik najavio da će FBIH predati sporazum o razdruživanju

Foto: Srpskainfo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će do kraja juna Federaciji BiH dostaviti sporazum o razdruživanju.

“Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke”, kaže Dodik.

Dodik je kazao da “u okviru BiH nije bilo nikakvog dogovora oko Rezolucije o Srebrenici i takva odluka je morala doći iz Predsjedništva BiH”.

“Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Zlatko Lagumdžija je ipak glasao”, ističe Dodik.

Dodik kaže da je BiH “vježbalište” za Amerikance i da je u potpunosti podijelila društvo.

“Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Vijeće sigurnosti, a ne Generalna skupština”, istakao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79