Dodik čekao kišu kako bi dao saglasnost za korištenje helikoptera u gašenju požara

Proteklih dana vatrogasci širom BiH borili su se sa velikim požarima naročito u Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Milroad Dodik nijednom nije dao odobrenje za korištenje helikoptera OS BiH u gašenjima požara na području BiH.

Na današnjoj sjednici, piše N1, Dodik je to učinio po prvi put.

Zanimljivo je da meteorolozi u narednih sedam dana najavljuju enormnu količinu padavina na području BiH i da će kiša ugasiti većinu požara.

Dodik je dakle dao odobrenje za korištenje helikoptera koji u ovom trenutku nisu potrebni. Priroda je kao mnogo puta do sada pomogla stanovnicima BiH koji su se borili da spase svoju imovinu od vatrene stihije. Političari, u ovom slučaju Dodik, do sada nikada nisu.

Da li su Dodikove namjere iskrene i da li je zaista shvatio da svojim neodobravanjem i potpuno nepotrebno ugoržava imovinu i živote ljudi kao i kompletne ekosisteme koje vatra progurta zbog njegove svojeglavosti, nažalost, saznaćemo u nekim sunčanijim danima koji neminovno znače i požare u BiH.

Podsjetimo, većinu požara koji su proteklih dana harali Bosnom i Hercegovinom izazvala je nepažnja poljoprivrednika koji su palili korov. Jedan od njih je u blizini Doboja čak i izgubio život.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79