Dodik čestita Putinu: Srpski narod radostan zbog Putinovog petog mandata

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izrazio je zadovoljstvo povodom petog mandata Vladimira Putina, ističući da je to jasna potvrda povjerenja koje ruski narod ima u svog lidera. Putinova ubjedljiva pobjeda na predsjedničkim izborima u Rusiji nije samo rezultat političkog procesa u toj zemlji, već je također donijela radost među Srbima, kaže.

Dodik je naglasio da se srpski narod raduje zbog izbora Putina, ocjenjujući ga ozbiljnim, odgovornim i mudrim državnikom.

U Putinu vide prijatelja na kojeg se uvijek mogu osloniti, a čija briga za Srbe i tradicionalne vrijednosti donosi nadu u bolju budućnost.

U izjavi koju je podijelio na društvenim mrežama, Dodik je čestitao Putinu na novom mandatu, izražavajući želje za njegovo dobro zdravlje, snagu i istrajnost u očuvanju Rusije i donošenju mira u svijet.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osvojio je 87,97 posto glasova na izborima, prema podacima Centralne izborne komisije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79