Dodik čestitao rođendan Kusturici: “Srpska treba da bude ponosna što ima ovakvog umjetnika”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rođendan proslavljenom srpskom i svjetskom reditelju Emiru Kusturici.

Dodik je poželio Kusturici mnogo zdravlja i uspjeha u životu, kako na profesionalnom tako i na privatnom planu.

– Emir Kusturica, moj prijatelj i veliki profesionalac, veliki je čovjek i patriota, pun energije koji iz godine u godinu dokazuje da ima velike ambicije koje realizuje kroz veoma značajne projekte kako na filmu, tako i u književnosti i muzici – istakao je Dodik u Beogradu gdje prisustvuje rođendanskom slavlju.

On je rekao da mu je velika čast da ima Emir Kusturicu za prijatelja i saradnika, te da je Republici Srpskoj čast i ponos da jedan ovakav reditelj, koji je ostvario svjetsku slavu, radi i djeluje “među nama”.

– To pokazuje koliki je Kusturica patriota i koliko voli Republiku Srpsku, Banjaluku, Višegrad, Istočno Sarajevo… Emir Kusturica je čovjek pun snage i energije, koji nikad nije umoran za nova djela i uvijek je inspirisan da radi i stvara zajedno sa nama u Srpskoj – istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da njegovo prijateljstvo sa Kusturicom traje još iz vremena prijeratne Jugoslavije, te da su ih povezale mnoge zajedničke vrijednosti i da su postali istinski prijatelji.

Kusturica je zahvalio Dodiku na rođendanskoj čestitki, naglasivši da mu je čast da je svojim prisustvom uveličao njegovo rođendansko slavlje.

– Milorad Dodik je moj veliki prijatelj i čovjek koji ima viziju. Dok Republika Srpska ima ovakvog lidera ne treba da brine za svoju budućnost i njeni građani treba da znaju da je on taj koji će im zasigurno obezbijediti bolju budućnost – istakao je Kusturica u izjavi za Srnu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79