Dodik čestitao Vučiću i Trumpu, kazao da je napravljen ogroman iskorak

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodika pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na uspješnom dogovoru.

– Čestitam i predsjedniku Trumpu i njegovom timu koji je uspješno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja – istakao je Dodik.

On je ocijenio da je ovim sporazumom unapređena pozicija Srbije, a pred njenim građanima otvara se novo poglavlje koje će obilježiti brojni projekti od velikog značaja.

– Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja između Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rješavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad – istakao je član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

Vučić i Hoti potpisali sporazum u Bijeloj kući u prisustvu Trumpa

Vučić: Napravili smo bilateralni sporazum sa SAD, a ne sa Kosovom

Washington: Procurio tekst sporazuma Vučića i Hotija, pogledajte šta je dogovoreno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79