Dodik: Da se zna kada neko kaže republika BiH, ona je za nas neprijateljska, nikada se ne smije desiti Srbima

Predsjedavajući član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi volio da postoji okupljanje svih političkih aktera u Republici Srpskoj oko važnih nacionalnih tema, ali da vidi da to nije tako.

On je izrazio uvjerenje da, ukoliko stranci zajedno sa antipatriotskom i antinacionalnom opozicijom eventualno uspiju dobiti vlast, Republika Srpska neće postojati za šest mjeseci.

– Biće provizorij koji se zove tako, ali je neće biti po suštini. Dovoljno je samo da donesete četiri ili pet zakona, koji su i sada u orbiti, i gotovo. Hoću da upozorim narod, imaće izbore, pa neka bira, a moje je da objasnim šta nas čeka – rekao je Dodik večeras za RTRS.

On je istakao da ne traži više nikakvu podršku, da je umoran od svega, te da se nakon bolesti zapitao zašto mu sve to treba. “Zašto ja sve ovo radim? Zato što imam odgovornost prema istoriji, svom narodu i svim ljudima”, poručio je Dodik.

Dodik je naveo da ima informacije da su pojedinci, koji su vodeći ljudi političkih partija u opoziciji, nudili novac kako bi prešli u vlast, te istakao da on nikada nikome nije nudio novac za politički angažman, iako ga svi optužuju za to.

Nikada nikome nisam ponudio, niti imam ili raspolažem tim novcem, šta god neko mislio o tome. Svjestan sam da postoji neka vrsta te priče, ali to nije tako – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je za njega politički angažman okupljanje oko nekog djelovanja i aktivnosti.

– Ako procijenim da neko nije u okvirima onog što mi mislimo da je politika, tog novca nema za kojih bih ga primio da bude dio našeg tima – dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da pojedini mediji dezinformišu, podmeću laži i neistine, kako bi se pažnja javnosti skrenula sa bitnih tema.

– Bitno je kada neko kaže republika BiH, koja ne postoji. Ona je za nas neprijateljska, nikada se ne smije desiti Srbima, koji moraju ostati sa jačom Republikom Srpskom na ovim prostorima i ne mogu da prate tuđe koncepte, nego moraju da imaju svoj, a ja vjerujem da mi imamo svoj koncept – naglasio je Dodik.

On je upozorio da informacije koje dobija ukazuju na to da je cilj Evrope da načini održivu državnu strukturu na nivou BiH, koja će se lako prilagoditi zahtjevima EU.

– Održiva državna struktura znači smanjiti ovlaštenja Republici Srpskoj. E, takav evropski put mi moramo da odbijemo, šta god to značilo, jer u tome ima puno podmuklih stvari, koje na početku izgledaju benigno, a na kraju su veoma problematične – rekao je Dodik.

Kada je riječ o ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici, Dodik ističe da su se ove dvije lokalne zajednice našle na odstrelu Centralne izborne komisije (CIK), koja je uz to i nelegitimna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79